Synology NAS DS1621+ (4GB) (6 HDD)

Synology NAS DS1621+ (4GB) (6 HDD)
Bruttó ár: 548 370 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 484 Ft
3,5" or 2,5", SATA, 6xHDD, 4xGLAN, 3xUSB 3.0, 2xeSata, Magyar regisztrációs kártyát tartalmazza!
Részletek

Nagy teljesítményű, kiválóan méretezhető és sokoldalú

A Synology DS1621+ egy nagy teljesítményű, kompakt, hatlemezes hálózati adattárolási megoldás, amelyet létfontosságú adatok tárolására és védelmére fejlesztettek ki. A strukturálatlan adatok egyre növekvő mérete miatt intelligensebb és egyre jobb teljesítményű tárolási, hozzáférési és együttműködési módszerekre van szükség. A méretezhetőségre tervezett DS1621+ eszközzel kisebb tárhellyel is kezdhet, és az adatmennyiség növekedésével párhuzamosan bővítheti rendszerét.

Minden téren gyorsabb

A DS1621+ minden elképzelhető területen gyorsabb. A Synology Drive segítségével rövidebb idő alatt megoldhatja a feladatokat, a Synology Moments alkalmazásban pedig gyorsabban és egyszerűbben kezelheti a fényképeit.

Gyorsabb munkafolyamatok és nagyobb tárhelykapacitás

Ha adatkezelési igényei megkívánják, a DS1621+ bővítésével még gyorsabb hálózatkezelést és nagyobb tárhelykapacitást alakíthat ki.

    2 db M.2 NVMe
    Állítsa be a hihetetlenül gyors NVMe-gyorsítótárat, és növelje akár 20-szorosára a HDD-tömbök teljesítményét
    10 GbE támogatás
    Gyorsabb SFP+ vagy RJ-45 hálózati adapter beszerelésével hihetetlenül felgyorsíthatja a jelenlegi munkafolyamatait
    Tárhelybővítés
    A két DX517 bővítőegység támogatásának köszönhetően akár 16 lemezhelyes kapacitás is elérhető


A lehető legjobb fájlkezelés és -megosztás

A File Station alkalmazás egy webes alapú, gyors és biztonságos eszköz, amelynek köszönhetően egyszerűen, húzási funkciókkal kezelheti fájljait, anélkül, hogy bonyolult beállításokat kellene végeznie Mac számítógépén vagy PC-jén. Az összetett keresési és szűrési funkciók révén egyszerűen rendszerezheti fájljait, és könnyedén megoszthatja őket. A teljes kompatibilitás érdekében a DS1621+ a következő protokollokat támogatja: AFP, FTP, iSCSI, NFS, SMB és WebDAV.


Tanúsított tárhely-virtualizálási megoldások

A Synology iSCSI-tárhely teljes mértékben támogatja a legtöbb virtualizációs megoldást, így Ön hatékonyan dolgozhat ezzel az egyszerűen kezelhető felülettel. A VMware vSphere 6 és a VAAI integrációja segít a tárolási műveletek tehermentesítésében, valamint optimalizálja a számítási teljesítményt. A Windows Offloaded Data Transfer (ODX) funkció felgyorsítja az adatátviteleket és az áttelepítéseket. Az OpenStack Cinder támogatása révén Synology NAS eszközét akár blokkalapú tárolási összetevővé is alakíthatja.


A legkorszerűbb biztonsági mentési megoldás

A DS1621+ intuitív felhasználói felületén több biztonsági mentési megoldás is elérhető, amelyekkel könnyedén megoldhatja a különböző eszközökön tárolt értékes adatainak a védelmét.

A DS1621+ V1500B jelű AMD processzora a DS1621xs+ D-1527 Xeon-ja mellé állítva sem kell szégyenkezzen. Ugyan úgy 4-magos, 8-szálas, 64-bites, annyi, hogy az órajele fix 2,2 GHz, tehát a turbó módot nélkülöznünk kell. Egy darab 4 GB-os DDR4-es ECC SO-DIMM memóriamodullal érkezik a NAS, de akár két darab 16 GB-os modult is képes kezelni, így a maximális RAM-méret 32 GB. A RAM mellett a lemezfiókok száma is bővíthető – maximum 2 darab DX517 bővítőegység segítségével – egészen 16-ig.

A két darab eSATA bővítőport mellett 2 darab USB3.0 csatlakozót és 4 darab RJ45-ös ethernet-csatlakozót találunk a hátlapon,  ezek mindegyike 1 Gbit sebességű. Egy további USB3-as portot is lelhetünk az előlap jobb alsó sarkában. Ráadásként egy PCIe 3.0-ás kártyahely is rendelkezésre áll ha 10 GbE hálózati kártyával szeretnénk bővíteni NAS-unkat.

A DS1621+ egyéb fontos paraméterei, funkciói:

    Áramfogyasztás (működés / készenlét, 6 lemezzel együtt): 51,22 / 25,27 watt
    IP-kamerák max. száma: 40 (max. 1200 fps 720p, 1050 fps 1080p, 600 fps 30MP, 440 fps 5MP és 320 fps 4K felbontás mellett, H.264 stream esetében)
    Maximális kötetméret: 108 TB
    Egyidejű kapcsolatok (CIFS/AFP/FTP) max. száma (memóriabővítéssel): 1000 (2000)
    Download Station egyidejű letöltések max. száma: 80
    MailPlus-kliensek javasolt max. száma: 150
    Méretek: 282×166×243 mm
    Ventilátor zajszintje: 25,2 dB(A)

Minden alap Synology-tulajdonsággal gyárilag felvértezve, érkezik ez a NAS is (részletes ismertető a Synology.hu odalon):

    Magyar nyelvű multitasking operációs rendszer.
    SMB (Windows), AFP (Mac OS), NFS (Linux), FTP (SSL/TLS is) hálózati protokollok.
    iTunes szerver (MP3, M4A, M4P, M3U, WPL). Dinamikus (smart) lejátszási listákat is készíthetünk, így könnyedén rendezhetjük látszólag egy listába pl. a 2007-es dátumú, és „Rock” műfajú zenéket, vagy éppen az adott előadótól meglévő zenéinket.
    Audio Station (AAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, M3U, WPL, SHOUTcast, Radioio) – a külön kapható távvezérlő és USB-s hangszórók segítségével ezen formátumok, és az ezekben sugárzó webrádiók lejátszhatóak a NAS-sal, mint egy egyszerűbb zenelejátszóval. Webböngészőn kereszül érhető el az Audio Station felülete, ahol meghallgathatjuk a zenéket, lejátszási listákat készíthetünk, webrádiókat vehetünk fel a listába. Ha van távvezérlőnk is, akkor a webböngésző nélkül is elérhetjük a playlist-eket. Ha iPod-ot csatlakoztatunk a NAS USB-bemenetére, közvetlenül arról is elérhetőek a zenéink. DLNA Media Renderer és AirPlay lejátszókra is streamelhető – akár szinkronban is – a zene a NAS-ról akár a DS Audio mobil alkalmazással, mint távvezérlővel.
    Video Station – filmjeink metaadatainak (borítógrafika, történet, szereplők, stb.) automatikus letöltése, USB-s DVB-T tunerek támogatása, felvételkészítés és tévénézés webböngészőben, adás streamelése.
    Photo Station (ASF, AVI, MPEG1/2/4, WMV, DivX/XviD, DAT, MP4, RM, RMVB, VOB, BMP, GIF, JPG) – webböngészőn keresztül megnézhetőek/letölthetőek a NAS-on tárolt különböző videók és képek, ezek interneten keresztüli eléréséhez ismerőseinknek jogosultságokat adhatunk. Nem szükséges ezentúl webes képadatbázisokat (pl. Picasa, FlickR) használnunk képeink megosztásához, hiszen a NAS-on sajátunk is van. Blogot is könnyedén készíthetünk ezen az alkalmazáson keresztül, e fukció külön menüpont alatt érhető el. Nem kell tárhelyet vásárolni egy távoli szerveren, arra telepíteni valamilyen blog-programot, mindez saját lakásunkban, saját szerverünkön elérhető.
    DLNA-kompatibilis médiaszerver – minden elterjedtebb fájlformátumot (sőt már DSD zenéket is – kivéve a legkisebb modelleket) képes a lejátszók (pl. okostévék, hálózati zenelejátszók) felé http-n streamelni, több formátumot akár transzkódolva is.
    Web Station, MySQL, PHP – akár saját webshopunkat is futtathatjuk odahaza Synology NAS-unkon. Saját weboldalunk saját szerverünkön működhet, még akkor is, ha dinamikus IP címet kapunk az internet-szolgáltatótól, mivel dyndns-t is támogat a NAS. A Synology.hu oldal is egy Synology RackStationön fut...
    Windows ADS támogatás – egyszerű integráció a többfelhasználós irodai környezetbe.
    Titkosított hálózati backup – akár az interneten keresztül is készíthetünk biztonsági másolatot egy távoli gépre, másik NAS-ra, ráadásul az átvitel titkosított is lehet eközben.
    Local Backup – A NAS a hozzá kapcsolt USB-s lemezekre készíthetünk akár rendszeres időközönként is másolatot, így az egylemezes NAS-unk adatai is biztonságban lehetnek.
    Hálózati backup – két Synology NAS között, vagy egy rSync kompatibilis szerver és a NAS között helyi hálózaton keresztül is készíthetünk rendszeres vagy egyszeri másolatot.
    Apple Time Machine tárhely – A Mac OS X operációs rendszer beépített backup-alkalmazása számára kijelölhető tárhely a DiskStation is lehet.
    Synology Time Backup – A Time Machine megoldásán alapuló alkalmazás a NAS-ról törölt régebbi fájlok. visszahozatalára.
    USB copy – mára már szinte kötelező szolgáltatás a NAS-oknál: a rádugott USB-s egység (pendrive, fényképezőgép, HDD) tartalmát gombnyomásra bemásolja saját lemezére (az usbcopy nevű megosztásba).
    File Station – segítségével a NAS tartalmát adminisztrálhatjuk, másolhatunk a share-ek között, törölhetünk, átnevezhetünk, fel- és letölthetünk fájlokat, akár az interneten keresztül, távolról is. UnZIP és UnRAR funkciók, a NAS csomagolja ki a letöltött tömörített állományokat!
    Download Station – Bittorrent, eMule, FTP vagy HTTP letöltéseket végeztethetünk a NAS-sal, akár napi 24 órán keresztül is. Webböngészőn keresztül, vagy a mellékelt Windows-os és Mac-es, iOS, Androidos segédprogrammal menedzselhetjük a folyamatot, akár távolról, az interneten keresztül is. A gyári torrent-kliens nagyon profi már, arra is képes, hogy egy torrenten belül csak bizonyos fájlokat töltsön le. Egyidőben – modelltől függően – akár 80 letöltés is lehet aktív. Beállítható a letöltések utáni automatikus kicsomagolás, akár jelszóval védett ZIP és RAR fájlok esetében is.
    Cloud Station – Szinkronizálja a különböző számítógépeink, okostelefonjaink számára fontosabb dokumentumainkat, fájljainkat, operációs rendszertől függetlenül. Mindez teljesen észrevehetelne módon történik, mintha minden fájl mindig az adott gépen lenne tárolva.
    Nyomtatószerver – USB-s nyomtatónk a NAS segítségével hálózati printerként lesz használható, bármely gépünkről. nyomtathatunk rá. LPR, CIFS és AppleTalk protokolon keresztül kommunikáló nyomtatók támogatottak, egyidőben kettőt csatlakoztathatunk.
    Megfigyelő-állomás – nem mindennapi képesség egy NAS-tól, hogy képes rögzíteni az elérhető IP-kamerák képét (a legnagyobb típusokon akár 80 darabot, de csak 2 kamera kezelése ingyenes, a többihez licenszt kell külön vennünk). Természetesen mozgóképet vesz fel a rendszer, és mozgásérzékeléssel is ellátták: beállítható, hogy csak akkor induljon a felvétel, ha mozgást érzékel a képen, így tényleg csak a fontos pillanatok lesznek felvéve. A kamera által látott képen ráadásul további területek is definiálhatóak, így csak az azokon belüli mozgás vezérli majd a felvételt. Hangrögzítés is támogatott MPEG4, H.264, akár megapixeles kamerák esetében.
    Egy kattintással telepíthető saját levelezőszerver, Outlook-szerű web mail, SMTP, POP3, IMAP.
    Szünetmentes tápegységek (UPS) kezelése USB- és ethernet kapcsolaton keresztül is, ha több NAS-t egyazon szünetmentes tápra csatlakoztatunk (hálózati UPS).
    RAID a többlemezes modelleknél: RAID 0, 1, 5, 5+spare, 6 módok. Online RAID-kapacitásnövelés és RAID-szint váltás, szabadalmaztatott Synology Hibrid RAID módszerrel.
    Programozható ki- és bekapcsolás és wake-on-lan funkció valamennyi modell esetében.

A Photo Station/Moments, az Audio Station, a Surveillance Station, a Cloud Station/Drive, a Video Station és a File Station mobil készülékekről is elérhető. Támogatott operációs rendszerek:

    iOS
    Android

Mivel a Synology NAS-okra létezik a legtöbb hivatalos és házilagos szoftver, számos egyéb programot telepíthetünk még mi magunk is (pl. SqueezeCenter, mldonkey). Minél több RAM van a NAS-unkban, annál könnyebben fut több program egyidőben.

Ha megfelelően beállítjuk az internet-szolgáltatónknál használt postafiókunk elérhetőségét, akkor két emailcímet is megadhatunk, ahová írásos üzeneteket küld a NAS minden említésre méltó eseményről. Az alapvető információk az előlapi LED-ekről olvasható le, illetve hangjelzések is segítenek megállapítani, ha éppen bootol a NAS. Emailben viszont részletes LOG-ot is kaphatunk.

Az USB- vagy (ha van az adott modellen ilyen) eSATA-portra kötött meghajtókat megosztja a hálózaton is, így bővíthető a kapacitás, ha belső lemezeké már nem elég. USB-n keresztül képes kommunikálni szünetmentes tápegységekkel is, ezek hivatalos listáját lásd ITT, illetve a felhasználók által kipróbált egyéb típusokat ITT. Ha szünetmentes tápot használunk, akkor annak kimerülése előtt még időben lekapcsolja magát a rákötött NAS, így nem történhet sérülés ha éppen írás közben megy el az áram.

Adatok
Termék típus
NAS DS1621+ (4GB) (6 HDD)
Gyártó cikkszám
DS1621+
Gyártó
Synology
EAN kód
4711174723775
Vámtarifaszám
84733020
Garancia
36 hónap garancia
Cikkszám
C162008
Tömeg
6,801 kg/db
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hitelkalkulátor